Fem un documental sobre el propi origen

aula acogida

L’ ONG Aigua per al Sahel ha dut a terme un seguit de projectes adreçats a alumnat nouvingut de les aules d’acollida. Alguns d’aquests projectes reben el nom de “Navegant…,” “Digue’m una paraula…”, “El meu país d’origen…” i hi han participat diversos centres com l’ Institut Bernat Metge de Barcelona. Aquests projectes tenien els objectius de despertar la sensibilitat, trencar estereotips i combatre el racisme. L’any 2009 van gravar el primer documental sobre el projecte “El meu país d’allà”, un retrat de la diversitat cultural explicada per vint i quatre alumnes provinents d’arreu del món que des de nou instituts de Catalunya il·lustren la seva experiència migratòria mitjançant l’ús creatiu de les TIC. Podeu visualitzar aquest documental a través del següent enllaç:

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=39351

Els alumnes de l’aula d’acollida de l’Institut Bernat Metge comenten la seva experiència del documental, la qual consideren que va ser enriquidora i alhora sorprenent.

 

Dintre del projecte “ El meu país d’allà”, trobem el cas concret d’ una nena de nou anys catalanoafricana que ens parla de les seves dues famílies, del seu país d’orígen Burkina Faso i del tracte que rep a Catalunya.

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=30340

Aquesta experiència forma part del projecte interdisciplinari Les dues cares del mirall: present i passat dels nostres orígens, realitzat entre el Departament de Ciències Socials i l’aula d’acollida de l’Institut Bernat Metge, de Barcelona, basat en experiències migratòries, i gestionat a través del Moodle del centre. Els nouvinguts, partint d’un guió-enquesta, treballen la narració i la descripció del viatge des del seu país d’origen a Catalunya, mitjançant les competències pròpies de l’àrea de llengua. Podeu trobar aquesta experiència explicada amb detall  a l’article “La narración del viaje en un aula de acogida”, del núm. 205 de la revista Aula de Innovación educativa (oct. 2011).

http://aula.grao.com/revistes/aula/205-lenguas-integradas-y-competencias-basicas/la-narracion-del-viaje-en-un-aula-de-acogida

Us animem a donar-li un cop d’ull!

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Categories: Experiències, General

Connecta't a dotze18

Subscriu-te als nostres RSS i xarxes socials per rebre actualitzacions

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: