Com actuar amb l’alumnat que presenta dificultats de regulació de la conducta?

7605228_xxlEn els últims anys els trastorns de conducta estan constituint un repte important en els centres educatius. Si volem ajudar a aquests alumnes per tal que puguin integrar-se en la societat és imprescindible transformar la representació que tenim de l’alumne i la forma d’interpretar la seva conducta, entenent que el seu comportament és una resposta a un profund malestar intern.

Per aquest motiu és necessari partir d’un ensenyament comprensiu i personalitzat en la qual el professorat es caracteritzi per ser receptiu, empàtic i sensible. Ha de tenir en compte l’estat emocional d’aquests alumnes, adaptar la comunicació a les seves característiques i necessitats individuals així com promoure figures de confiança i de referència amb les quals puguin conversar.

Resulta fonamental, així doncs, procurar entendre i percebre el malestar que fonamenta el comportament no regulat substituint les actuacions defensives del professorat per actituds més reflexives, ja que l’actitud del professor davant aquest malestar pot col·laborar al fet que aquest sentiment s’incrementi o bé facilitar una resolució més positiva i ajustada. (Bolea i Gallardo 2012)

A continuació us facilitem aquest quadre elaborat per Enric Bolea i Adela Gallardo en el qual es confronten les actituds defensives que moltes vegades adopta el professorat amb tot un seguit d’estratègies i actuacions educatives que ens poden ajudar a intervenir amb alumnes que presenten dificultats de regulació del comportament (quadre 17 p. 148):

 http://issuu.com/msegur/docs/actuacions_defensives_-_actuacions_?mode=window&embedId=6369444/2569498

Idees extretes de:

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Categories: General, Recursos

Connecta't a dotze18

Subscriu-te als nostres RSS i xarxes socials per rebre actualitzacions

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: